Vakantie was jaren lang een enorme uitdaging voor mij. Het was de tijd om verlangend naar uit te kijken en naartoe te leven. De periode van lekker weer, niets hoeft en vooral gezellig en ongedwongen samen leuke dingen ondernemen.

Mijn ideaal plaatje was op een mooie, rustige camping in de natuur met veel ruimte en een beekje, lekker kamperen.

Ik bleek niet de enige te zijn met dit ideaal beeld!  De campings die op de foto’s zo ruim en rustig waren bleken volgebouwd met tenten.

Natuurlijk maakten we er steeds het beste van en waren de vakanties achteraf zeker geslaagd. Hoe kwam het dan toch dat ik steeds die stress en teleurstelling voelde?

Steeds dacht ik dat het door mijn idyllische ideaal beeld kwam waar ik van vroeger uit aan vast hield. Vroeger was alles tenslotte beter en beter is steeds het streven!

Nu heb ik de afgelopen jaren veel innerlijk werk gedaan, iets dat ook in de vakantie erg goed van pas komt!

Deze vakantie werd er een extra beroep gedaan op mijn  incasseringsvermogen en het beeld van een ideale en harmonische vakantie. Aangekomen op de camping bleek onze reservering niet veel waard aangezien de dame bij de receptie geen wifi bereik had en dus de reservering niet kon checken. Oké, dan zoeken we wel gewoon een plekje want dat was het beleid. Na de camping afgelopen te hebben kwamen we uiteindelijk bij… de eerste plek die we al hadden gezien en afgekeurd… De buren zaten erg dichtbij en het was langs het pad waar iedereen langs kwam. Oké, dat moest dan maar, het zou toch wel gezellig worden samen!

 Verrassend makkelijk voor mijn doen legde ik me erbij neer.

Terwijl ik met Cajsa, mijn dochter, wachtte tot Guido met de auto en spullen kwam, kondigde de volgende uitdaging zich aan. Een dame, duidelijk oververhit door een lange reis, had haar zinnen op hetzelfde plekje gezet en begon druk te regelen dat haar man hun auto en spullen hier neer zou zetten. Bijna schoot ik in mijn oude patroon om verontwaardigd weg te gaan. Toen besloot ik de confrontatie aan te gaan en vertelde haar vriendelijk dat deze plek al bezet was door ons. Het viel me op hoe rustig dit voor mij voelde en hoe natuurlijk ik hier mijn ruimte in nam.

Later, toen de tent al lang stond, besefte ik dat dit ook het gevolg is van het innerlijk werk van de afgelopen jaren. Een van de hoofdthema’s was, zoals bij veel vrouwen, het innemen van je ruimte, grenzen stellen en verantwoording nemen voor je eigen welzijn.

 

Ben je benieuwd wat innerlijk werk jouw leven kan veranderen? Bel of app me, 06-83077180. Ik vertel je er graag meer over!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *