~Over mij ~

Over mij portret Lidewij

Mentor voor (thuis)moeders

Moeder van 3 (bijna allemaal) volwassen kinderen

Na jaren als moeder en coach / treainer te hebben gewerkt, begon ik mijn eigen coachingspraktijk. Eerst vanuit het perspectief van kinderen die opvielen door hun gedrag. Ik merkte echter al snel dat de kinderen die ik zag vooral aan het overleven waren binnen de mogelijkheden die ze hadden. Het werd voor mij veel logischer om met de

Moeder zijn, het is heel gezellig en geeft veel voldoening. Dat kan ik nu volmondig zeggen…

Dat is wel anders geweest toen de kinderen klein waren!  Terugkijkend op die periode zie ik dat ik vooral aan het overleven was.

 

Natuurlijk deden we wel leuke dingen. We gingen zomers naar het strand, in het najaar wandelen door de bossen en in de winter maakten de kinderen sneeuwpoppen of -auto’s. Daar genoten ze echt intens van.

Maar eerlijk gezegd, ik vond het een hoop gedoe. Overal om me heen zag ik moeders die gezellig met hun kinderen bezig ware. Waarschijnlijk zag het er bij mij net zo uit. Maar Kortom, het moederschap was voor mij echt een opgave! Ik had heel veel (misschien teveel?)van mezelf hiervoor ingeleverd.

Mijn lontje werd steeds korter, de vakanties konden enorme bergen zijn om tegenop te zien en als de school weer begon, kon ik eindelijk wat bijkomen.

En dat terwijl ik echt zielsveel van mijn kinderen hield en nog steeds houd. Ik zou ze voor geen goud willen missen, daar gaat het niet om!

Ik was alleen zo bezig om ‘goed te moederen’, alles te geven om zo goed mogelijk voor ze te zorgen, dat ik vergat dat ik zelf ook iemand ben. Dat ik ook voor mezelf moest zorgen, niet alleen voor de kinderen.

Door mezelf tijd te gunnen vóór mezelf en op te laden met activiteiten waar ík energie van krijg, zit ik goed in mijn vel. Ik zie de humor in van ‘lastige’ situaties (zelfs met 3 pubers in huis) en geniet weer van mijn gezin (en mijn leven). Fantastisch!! Zo heerlijk om weer ontspannen in het leven te staan. Dat gun ik jou ook!

Het proces dat ik heb gelopen heb ik omgezet in een prachtig programma waarin ik je in 6 modules leer om weer tijd voor jezelf te nemen: Geef jezelf de ruimte.

mijn waarden waar ik in geloof

iedereen wil het goed doen

Mijn overtuiging is dat alle moeders het zo goed mogelijk willen doen voor hun kinderen.

De beste versie

Iedereen kan de beste versie van zichzelf worden.

Je bent de beste moeder voor jouw kind

Iedere moeder is de beste moeder voor haar kinderen. Hoe moeizaam het ook kan gaan, je hebt elkaar niet zomaar uitgezocht!

Moederschap gaat niet vanzelf over rozen!

Moederschap is een levenspad waarbij jr steeds wordt uitgedaagd. Het is een zware baan die 24/7 doorgaat!

Lidewij van den Hondel
“ Mijn missie is moeders de beste versie van zichzelf te laten zijn! ”
Lidewij van den Hondel
mentor voor (thuis)moeders

Get in touch today for a complimentary consultation