Over mij

Ik ben Lidewij van den Hondel. Samen met Guido, mijn man, heb ik 3 kinderen die inmiddels al (bijna) volwassen zijn.

Ik geniet ervan met Guido en drie kinderen op stap te gaan. Leuke plaatsen bezoeken (met op z’n tijd een goede kop koffie) en lekker in de natuur rond te struinen. Gewoon zijn!

Dat is wel anders geweest toen de kinderen klein waren!  Terugkijkend op die periode zie ik dat ik vooral aan het overleven was.

Natuurlijk deden we wel leuke dingen. We gingen zomers naar het strand, in het najaar wandelen door de bossen en in de winter maakten de kinderen sneeuwpoppen of -auto’s. Daar genoten ze echt intens van.

Maar eerlijk gezegd, ik vond het een hoop gedoe. Overal om me heen zag ik moeders die gezellig met hun kinderen bezig waren en hier vol overgave in zaten. En waarschijnlijk zag het er bij mij net zo uit. Maar waar ik eigenlijk naar verlangde was tijd en ruimte voor mezelf. Even niet hoeven zorgen. Niet vooruit hoeven plannen omdat er straks nog gegeten moet worden en dus gekookt. De wetenschap dat er altijd wel iemand zou zitten treuzelen aan tafel… Kortom, het moederschap was voor mij echt een opgave! Ik had heel veel (misschien teveel?)van mezelf hiervoor ingeleverd.

Mijn lontje werd steeds wat korter, de vakanties konden enorme bergen zijn om tegenop te zien en als de school weer begon kon ik eindelijk wat bijkomen.

En dat terwijl ik echt zielsveel van mijn kinderen hield en nog steeds houd. Ik zou ze voor geen goud willen missen, daar gaat het niet om!

Ik was alleen zo bezig om ‘goed te moederen’, alles te geven om zo goed mogelijk voor ze te zorgen, dat ik vergat dat ik zelf ook iemand ben. Dat ik ook voor mezelf moest zorgen, niet alleen voor de kinderen.

Door tijd te nemen voor mezelf en op te laden met activiteiten waar ik energie van krijg, zit ik nu goed in mijn vel, zie de humor in van ‘lastige’ situaties (zelfs nu met 3 pubers in huis) en geniet weer van mijn gezin. Fantastisch!! Zo heerlijk om weer ontspannen in het leven te staan. Dat gun ik jou ook!

Het proces dat ik heb gelopen heb ik omgezet in een prachtig programma waarin ik je in 6 modules leer om weer tijd voor jezelf te nemen: Geef jezelf de ruimte.

Paardrijden is voor mij de ultieme ontspanning! Hier ben ik met mijn, inmiddels overleden IJslander Blomi.
Een dag zonder koffie, tja dat kan eigenlijk niet! Vandaar dat ik de maandag-ochtend begin met het Koffiemoment in de facebookgroep voor Ambitieuze Thuisblijfmoeders! Drink jij gezellig een ‘bakske’ mee?
Lezen is een andere passie van mij. Helaas kom ik hier naar mijn smaak niet voldoende aan toe, de dag zou toch meer uren moeten hebben!

“Ik merk dat het me nu veel makkelijker afgaat om tijd voor mezelf te krijgen. Ik ben zelfs met zangles begonnen!”