Je bent wie je bent.

 

Je bent wie je bent.

Dat is natuurlijk een waarheid als een koe. Maar ja, wordt je altijd blij van wie je bent of van het deel dat je ziet?

Deze Coronatijd is een hele dubbele: Het vraagt om een stap terug te zetten of liever nog niet veel stappen naar buiten te zetten. Ons wordt letterlijk gevraagd niet (of als het echt niet anders kan op afstand) met anderen, buiten het gezin om te gaan. Het dubbele zit erin dat het zowel bevrijdend als benauwend kan zijn.

Wat mij betreft wisselen deze twee elkaar af:
Bevrijdend om nu niet weg te hoeven. Alles vanuit huis te doen en te regelen. Het scheelt veel energie om niet te hoeven heksen om op tijd op afspraken te zijn. ’s Ochtend is er meer tijd om op te staan, niemand hoeft vroeg het huis uit nadat er nog even snel dit en dat gedaan wordt. De stress in de ochtend is enorm verminderd!

Maar de andere kant is er zeker ook wel:
Het is benauwend om niet of minimaal anderen te zien, even langs te gaan, een workshop te geven of een ONT-MOETwandeling met een groep te doen. Het niet mogen benauwd me. En niet gewoon met anderen om gaan maakt dat ik in mijn eigen wereld blijf ronddraaien. Mn eigen bubbel.

Zolang er geen stress is niet ideaal maar nog wel te doen. Extra lastig is het bij onenigheid, huiswerkstress of gewoonweg ruzie. Als je elkaar echt wil ontlopen omdat je anders een kant van jezelf tegen komt die je liever niet ziet…
Neem op zo’n moment op z’n minst een time-out! Ga even naar buiten en maak een ommetje om af te koelen en de zinnen te verzetten.

Dit is ook een goed moment om een ontspanningsoefening te doen.
Een fijne oefening hiervoor is de volgende:

Adem 2 seconden in;
Adem 4 seconden ui
En 2 seconden rust.
Begin weer opnieuw met 2 seconden inademen
4 seconden uitademen
En 2 seconden rust
Enzovoorts

Doe dit een minuut of 2 a 3 of zolang als je het prettig vindt. Je zult merken dat het ontspannend werkt en je letterlijk weer ademruimte gaat voelen.

Ik wens je gezondheid en ontspanning toe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.